Üdvözlünk kedves látogató!

Nyelviskolánk célja, hogy nyelvtanulóink számára hatékony, stresszmentes és eredményes nyelvtanulási élményt biztosítson angol, német, olasz, spanyol általános és egészségügyi szaknyelvi területen. Tudjuk, hogy minden diák más, ezért nagy hangsúlyt fektetünk az egyénre szabott tanulásra, hogy Önt a lehető legrövidebb idő alatt az elérni kívánt céljához juttassuk..

Coaching

Nyelvi coaching szolgáltatás az örök újrakezdőknek

Nyelvtanárként leggyakrabban a következő két problémával találkozunk: kurdarcos nyelvtanulás (elakadás, újrakezdés), vagy írásban biztos nyelvtudás, de a beszédhelyzetben leblokkol a nyelvtanuló és nem tudja megmutatni, hogy mit is tud. Ez előfordulhat egy nyelvvizsga szituáció, de akár egy prezentáció során is. Ezekben a helyzetekben nagy segítséget nyújthat a nyelvi coaching.

Mi maga a coaching?

 A coaching egy olyan új technika, amellyel megkönnyíthetjük a felek közötti kommunikációt, nem csak az üzleti tárgyalások során, de akár az oktatásban, vagy a magánéletben is. Eredetileg az üzleti életből indult, felkészítve a vezetőket arra, hogy a hosszútávú siker a folyamatos megújulási képességen, önmaguk és munkatársaik motivációján és az asszertív kommunikáción is múlik.
A coaching ezen felül egy önismereti módszer is, egészen mélyre hatolhatunk a coach segítségével, megismerhetjük rejtett motivációnkat, félelmeinket, erősségeinket és gyengeségeinket egyaránt.

Diák vagy és unod, hogy mindig ugyanazokat a hibákat követed el?
Nagy rajtad a nyomás és nem tudod megmutatni azt, ami igazából benned van?
Félsz a kudarctól és nem tudod, hogy hogyan építsd magad újra egy sikertelen helyzet után?

A coaching egy olyan új trend, ami jól követi a világ változásait, felkészíti a hallgatókat arra, hogy helyt álljanak egy megváltozott munkakörnyezetben, lépéselőnyhöz juttatva őket a munkaerőpiacon, hiszen alapos önismerettel, erősségeiket jól felhasználva, nem sematikusan gondolkozva ideális munkavállalókká válnak. Nem utolsó sorban ez egy kommunikációs technika is, amelynek során megtanulják a hallgatók, hogy hogyan érvényesítsék az érdekeiket asszertív módon. 

Tanár vagy és új megoldásokat, módszereket keresel?
Jó lenne gyorsabban megtalálni a közös hangot a gyerekekkel, a szülőkkel és a kollégákkal?
Szeretnéd, ha nem fegyelmezéssel telne az órád nagy része?

A tanárok új módszereket, perspektívákat, megközelítési módokat keresnek, hiszen a régi módszerek nem működnek a megváltozott iskolai igények esetén. Tapasztalatom szerint tökéletesen alkalmazható a diákok motivációjában, a tanár-szülő-diák kommunikációban és a tanár saját motivációjának fenntartásában, megelőzve ezzel a kiégést. Én gyakorló tanárként azt tapasztalom, hogy ezzel a szemlélettel sokkal könnyebben nyílik meg az út az információ áramlás előtt, hiszen a tanulás-tudás közös érdekké válik, ezáltal nagy szerepe lehetne a tanár továbbképzésben, de akár új módszertanként egy mesterkurzus is elképzelhető lenne, nagy igény lenne erre tanárok és szülők részéről egyaránt.

Szülőként szeretnéd jobban segíteni a gyermeked?
Megerősíteni az önbizalmát és hozzásegíteni ahhoz, hogy a társai jobban elfogadják?

Ismerkedj meg egy olyan kérdezés technikával, ami garantálja, hogy nem a megszokott kitérő válaszokat kapod majd a kérdéseidre. Ismerd meg jobban önmagad és a gyermeked, alakítsatok ki egy olyan biztonságos kommunikációs csatornát, ahol egymás elfogadása és megértése a cél. Ez a kommunikáció hozzásegíti gyermekedet önmaga elfogadásához, így könnyebben leküzdi majd a stresszes helyzeteket és javul az iskolai teljesítménye is.

Nyelvi coaching

Az a keretrendszer a belső motivációt és a tudatosság fejlesztését hasznosító stratégiákon alapul, ahol a coaching gyakorlat a tanulási készségeket fejleszti és finomítja. Mindkét fél (coach és coachee; tanár-diák) egyformán osztozik a folyamatért és annak sikeréért viselt felelősségben, és a coachee-ok saját felelősséget vállalnak saját tanulásukért és fejlődésükért. Ez nagyban eltér a korábban megszokott hozzáállástól, hiszen átkerül a felelősség a tanár oldaláról – olyan rossz tanárom volt, nem tudtam megtanulni angolul -, a nyelvtanuló oldalára. 
Ebből is látszik, hogy a nyelvi coaching folyamat jobban koncentrál a tanuló tanulási folyamatára, a lehetséges elakadások, korábbi kudarcok felismerésére és feloldására, mint magára a tananyagra.

Olyan kérdések kerülnek felszínre, mint például:

 • Hol akadt el a tanulási folyamat?
 • Mi miatt akadt el a tanulási folyamat?
 • Mit próbált a nyelvtanuló eddig tenni az elakadás feloldására?
 • Mit még? (örök kérdés)
 • Mi vált be ezek közül?
 • Min kellene változtatnia?
 • Mit tehet ő maga a változás érdekében?
 • Mit tehet a környezete?
 • Jól osztja-e be az idejét?
 • Mi a motivációja?
 • Mi lesz a jutalma?

Ezeket az alapvető kérdéseket segítő kérdésekkel és aktív hallgatással egészíti ki a coach. Az aktív hallgatás a coaching során az egyik leghasznosabb eszközünk, hiszen a folyamat során elsősorban erre az eszközre támaszkodva tudjuk felmérni a kliens aktuális állapotát és megállapítani, hogy milyen segítségre lenne szüksége, mit használhatunk fel a bőséges coaching eszköztárunkból ahhoz, hogy segítsük a perspektívaváltást. A hallgatást gyakran értelmezik passzivitásként és szembe állítva az aktív beszélő fázissal, de ebben az esetben semmiképpen sem a coach passzivitását jelzi, hanem teret ad a kliensnek a gondolatai verbalizálására, szóbeli strukturálására és összefoglalására. Ez a folyamat gyakran segíti a kliens “ráébredését” a mögöttes okokra.

Nyelvi coaching (5 × 60 perc)                                                         8.000 Ft/60 perc

Scroll to Top