Üdvözlünk kedves látogató!

Nyelviskolánk célja, hogy nyelvtanulóink számára hatékony, stresszmentes és eredményes nyelvtanulási élményt biztosítson angol, német, olasz, spanyol általános és egészségügyi szaknyelvi területen. Tudjuk, hogy minden diák más, ezért nagy hangsúlyt fektetünk az egyénre szabott tanulásra, hogy Önt a lehető legrövidebb idő alatt az elérni kívánt céljához juttassuk..

Csapatunk

VAS ZSUZSANNA

2001-ben végeztem Egerben az Eszterházy Károly Tanárképző Főiskola angol (amerikanisztika specializáció) szakán. Azóta folyamatosan tartok cégekhez kihelyezett nyelvórákat. Jó hangulatú, stresszmentes, dinamikus nyelvórákat adok, ahol a cél a használható nyelv elsajátítása beszédcentrikus módszerrel.
Szabadidőmben imádok utazni és nyelveket tanulni. Hobbim a gyógynövények tanulmányozása. Végzett fitoterapeuta vagyok.

KOVÁCS-DOBOS KRISZTINA

Angol-német szakos nyelvtanár, nyelvi coach és fordító vagyok. 2001-ben végeztem a Debreceni Egyetemen, azóta nyelvtanárként dolgozom, jellemzően a felnőttoktatásban, de 10 év középiskolai tapasztalatom is van. Szenvedélyesen szeretek tanítani, az elmúlt 22 évben az oktatás több területén is kipróbálhattam magam, a kezdő szinttől egészen a szakfordító-tolmács szintig tanítok nyelvet.

A nyelvi coachinggal az oktatás egészen más megközelítését ismerhettem meg. Nagyon szeretem benne, hogy egyszerre tudunk foglalkozni az egyénnel, fejleszteni a tanulás készségét és szinte észrevétlenül lebontani a korábbi sikertelen nyelvtanulás közben kialakult gátakat, és a nyelvet közelebb hozni a nyelvtanulóhoz, nem túlmisztifikálva a nyelvtanulás folyamatát.

Jelenleg a Semmelweis Egyetem Szaknyelvi Intézetében tanítok angol és német egészségtudományi és orvosi szaknyelvet, Nyelvi készségfejlesztést és szakfordítást a németes szakfordítóknak. A német nyelvű képzés szakmai koordinátora vagyok. A Kodolányi János Egyetemen angol-német gazdasági- és társadalomtudományi szakfordítást és tolmácsolást tanítok, az Anglisztika szakos hallgatóknak pedig Nyelvi alapkészségfejlesztést.

A nyelvoktatás mellett 12 éve nyelvvizsgáztatok, a Profex és a Társalkodó nyelvvizsgarendszer akkreditált vizsgáztatója vagyok.
Legindi Zoltán kollégámmal több szakfordítóknak szóló könyvünk is megjelent, jelenleg a nyelvi coachoknak szóló könyvön dolgozunk, amely hamarosan megjelenik.

BIRÓNÉ HORVÁTH RENÁTA

Végzettségeim:

1996 –2001 Angol nyelv és irodalom szakos középiskolai tanár (Veszprémi Egyetem)
2001 –2003 Tolmács, szakfordító – angol nyelv (Pécsi Tudományegyetem)
2007 –2011 Okleveles olasztanár (Pécsi Tudományegyetem)
2014 –2016 Közoktatási vezető és pedagógus szakvizsga (Kaposvári Egyetem)
2021 -2022 Mentori feladatokra felkészítő pedagógus szakvizsga (MATE)

2002 óta tanítok közoktatásban. Egy kaposvári iskola gimnáziumi tagozatán segítem a tanulók felkészülését a kétszintű érettségire és a nyelvvizsgára angol és olasz nyelvekből. Időközben tettem egy kis kitérőt és két tanévben óraadóként dolgoztam csak az intézményben, mivel főállásban a Kaposvári Egyetem Idegen nyelvi igazgatóságán a hallgatók nyelvvizsgához juttatása volt a fő feladatköröm.

Küldetésemnek tartom, hogy minden diákom minimum egy nyelvvizsgával a zsebében kezdje meg az érettségit. Ennek érdekében intenzíven és nyelvvizsga-orientáltan szervezem óráimat. Célom, hogy tanulóim legkésőbb a 12. évfolyam első felében megszerezzék a B2 szintű komplex nyelvvizsgát. Szerencsére több rendkívül tehetséges és motivált tanuló van csoportjaimban, akik vagy C1 szintű angol nyelvvizsgát, vagy az angol mellett a kezdő nyelvből is B2 szintű vizsgát tettek már, vagy emelt szintű érettségi vizsgával szeretnék megszerezni a nyelvvizsga bizonyítványt.

A Pécsi Tudományegyetem, a Pannon Egyetem és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem hallgatói képzésében évek óta részt veszek, mentori feladatokat látok el megbízási szerződés keretében. A Semmelweis Orvostudományi Egyetem dolgozóit felsőfokú nyelvvizsga vagy szakmai nyelvvizsga megszerzésében igyekszem segíteni.
Mindezek mellett azt is fontosnak tartom, hogy akik munkahelyi elfoglaltságaik miatt az egyéni felkészítést részesítik előnyben, azoknak is hatékony, nyelvvizsgaorientált órákat tartsak, s segítsek nekik mielőbb elérni a kitűzött célt.

Mindezek mellett azt is fontosnak tartom, hogy akik munkahelyi elfoglaltságaik miatt az egyéni felkészítést részesítik előnyben, azoknak is hatékony, nyelvvizsgaorientált órákat tartsak, s segítsek nekik mielőbb elérni a kitűzött célt.
A hatékonyság mellett fontosnak tartom, hogy diákjaim jól érezzék magukat az óráimon, igyekszem nyugodt légkört biztosítani számukra. Rendszeresen kapok olyan visszajelzést, hogy az órák után olyan, mintha lelki segítséget is kapnának, pedig esküszöm, hogy nem vájkálok senkinek a lelkében. 🙂

Scroll to Top